משרד הבריאות השיק במסגרת אפשריבריא - התכנית הלאומית לחיים פעילים
ובריאים את תו הסימון
הייחודי ללחם, לחמניות ופיתות בריאים יותר - תו אפשרי בריא. על התו נכתב "מוצר זה עומד בהמלצות
משרד הבריאות לתזונה בריאה יותר", והוא מופיע על מוצרים ספציפיים של מאפיות,
יצרנים ורשתות שהמוצרים שלהם עומדים בתנאים הבאים:
·
לפחות 80% מהקמחים במוצר הם מדגנים מלאים.
·
תכולת הנתרן המרבית בלחם היא 400 מ"ג
ל-100 גרם מוצר.
·
הערך הקלורי המרבי הוא 250 קק"ל ל-100
גרם מוצר.
לאחר פנייה למאפיית זרזיר בנושא הצטרפות
למיזם – בעלי המאפייה הסכימו להצטרף למיזם , הם הכינו מתכון עבור פיתות ולחמניות ,
היה ביקור ממשרד הבריאות שמנה : שתי דיאטניות , מפקחת איכות סביב ומטעם המועצה , מובילת הבריאות ונציגה מהמועצה
, כעת המתכון בבדיקה ולאחר קבלת אישור ממשרד הבריאות המאפייה תתחיל בשיווק של
המוצר תחת תו אפשרי בריא .