משרד הבריאות השיק במסגרת אפשריבריא - התכנית הלאומית לחיים פעילים ובריאים את תו הסימון הייחודי ללחם, לחמניות ופיתות בריאים יותר - תו אפשרי בריא. על התו נכתב "מוצר זה עומד בהמלצות משרד הבריאות לתזונה בריאה יותר", והוא מופיע על מוצרים ספציפיים של מאפיות, יצרנים ורשתות שהמוצרים שלהם עומדים בתנאים הבאים:

·         לפחות 80% מהקמחים במוצר הם מדגנים מלאים.

·         תכולת הנתרן המרבית בלחם היא 400 מ"ג ל-100 גרם מוצר.

·         הערך הקלורי המרבי הוא 250 קק"ל ל-100 גרם מוצר.

 

לאחר פנייה למאפיית זרזיר בנושא הצטרפות למיזם – בעלי המאפייה הסכימו להצטרף למיזם , הם הכינו מתכון עבור פיתות ולחמניות , היה ביקור ממשרד הבריאות שמנה : שתי דיאטניות , מפקחת איכות סביב  ומטעם המועצה , מובילת הבריאות ונציגה מהמועצה , כעת המתכון בבדיקה ולאחר קבלת אישור ממשרד הבריאות המאפייה תתחיל בשיווק של המוצר תחת תו אפשרי בריא .

צפיות : 1602
תגובות : 0

הוספת תגובה חדשה

 תגובה הוספה בהצלחה   עדכון
שגיאה: בבקשה לנסות שוב